Балканската Стоматолошка Асоцијација (BaSS)

 

Извонредни вести од Тирана!

 

Почитувани,

На 24 -от конгрес на BaSS (Balkan Stomatological Society) најголемата стоматолошка научна и професионална организација на Балканскиот полуостров кој се одржа во Тирана, Р. Албанија од 09-11.Мај 2019 година нашето друштво се стекна со огромна чест и доверба.

По апликацијата од наша страна на есенскиот состанок во Солун, во октомври 2018 година за одржување на конгрес на БаСС во нашата земја во конкуренција на апликацијата на делегацијата на Црна Гора Советот на БаСС организира гласање за тоа каде ќе се одржи 26 конгрес на БаСС во 2021 година.

На гласањето на кое учествуваа членови на Совет на БаСС од сите 10 земји членки ДДДММ Етернитас доби повеќе гласови и по 25-от Конгрес на БаСС кој ќе се одржи во Сараево, БиХ 26-от Конгрес ќе се одржи во Скопје, во Хотел Хилтон од 22.-25.04.2021 година.

 

 ...........................................


 

Со почит,

Д-р. Снежана Стојмановска

Председател на ДДДММ

Друштво на доктори на дентална медицина на Македонија